Verkeersonveilige situatie Gildehoed/Molenweg verholpen

Mede dankzij de inzet van ons VDB/LO lid Ton Swinkels in samenwerking met de dorpsraad Groeningen is er na jaren van discussies en opbouwende frustraties met DR Groeningen en de gemeente Boxmeer een einde gemaakt aan de verkeersonveilige situatie bij de Gildehoed/Molenweg.

Al jaren was het bij de aanwonenden van de Gildehoed onmogelijk hun kinderen veilig vanaf hun straat via de Molenweg op pad te sturen, ze moesten dan een stukje over de zeer drukke en onveilige Molenweg omdat de trottoir aansluiting van de Molenweg niet aansloot op de Gildehoed. Het was een kwestie van ca. 20 meter missend voetpad naar de Gildehoed aan te leggen, en het probleem was opgelost!

Om binnen de gemeenteraad en college het al eerder beproefde ‘netwerken’ nog eens in de praktijk te brengen, is er nu dan eindelijk een oplossing voor alle partijen gevonden en inmiddels al in de praktijk gebracht. Mede dankzij de goede samenwerking tussen beide wethouders Peter Stevens en Jeu Verstraaten, om simpelweg dit dilemma niet onder de portefeuille  “bouwen en wonen” onder te brengen, maar bij de portefeuille van “verkeersveiligheid” was er nu wel een budget hiervoor beschikbaar.

Wij hopen dat de aanwonenden van de Gildehoed- en de overige inwoners van Groeningen nog veel plezier mogen beleven aan dit simpel maar effectieve stukje voetpad!

Deel: